Bezea cu nuci

Salutare,

La inceput am avut dubii in privinta acestei prajituri, dar  preparad-o a inceput sa-mi placa conceptul, rezultand o prajitura usor de realizat si gustoasa.

Pentru prepararea blatului am batut spuma 8 albusuri de ou cu un praf de sare, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingurita esenta de rom si 16 linguri zahar. Cand compozitia de bezea este gata adaugam 250g nuci prajite si maruntite, incorporand cu grija. Intindem compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si coacem la 180 grade timp de 20-25 minute. Intre timp am preparat  caramel din 5 linguri cu zahar, amestecandul cu 100g nuci prajite si maruntite. Racim compozitia intinzand-o pe hartie de copt.

Pentru crema frecam 8 galbenusuri de ou cu 8 linguri de zahar, o lingura esenta de vanilie, 200g lapte, amestecand pe foc pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca cu 300g unt moale pana se obtine o crema omogena. Blatul rece se taie in doua parti egale, ungandu-se cu crema.

This slideshow requires JavaScript.

Nucile caramelizate se zdrobesc si se presara peste ultimul strat de crema. Prajitura se tine la frigider pana se intareste crema, dupa care se portioneaza.

Bucurati-va!

P.S.Acum si la comanda.

2 thoughts on “Bezea cu nuci

  1. Pingback: Bezea cu nuci | darleenbutkiewicza0903

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s