Paine cu maia

Salutare,

Maiaua este un ferment(drojdie salbatica) format din faina si apa, care se utilizeaza in brutariile artizane si este foarte mult apreciata pentru gustul deosebit dat paini. Daca doriti sa va creste-ti singuri maiaua, trebuie sa amestecati zilnic faina si apa in parti egale si cu putin noroc in 5-6 zile veti avea maia gata de atac…

Painea pe care am facut-o astazi este o combinatie cu faina de grau alba, faina de grau integrala, faina de secara, sare si apa, foarte sanatoasa si gustoasa.Am modificat reteta originala adaugand faina de grau integrala si faina de secara, fiind mult mai sanatoase. In ultima perioada ma preocupa foarte mult ce mananc si caut produse cat mai putin procesate. Aceasta reteta este consumatoare de timp, asa ca inarmati-va cu rabdare. Am amestecat cele trei tipuri de faina, maiaua, apa omogenizandu-le foarte bine. Dupa o ora am adaugat sarea si am inceput sa framant aluatul pana ce devine compact si nelipicios .Se lasa aluatul la odihnit intr-un bol uns cu putin ulei, timp de ora dupa care se intinde si impatureste pentru o buna dezvoltare a glutenului, acest procedeu repetandu-

This slideshow requires JavaScript.

se de doua ori la interval de o ora. La finalul impaturirilor se da forma finala si se dospeste pentru inca 2-3 ore dupa care se coace in cuptorul incins la 230 grade timp de 35-45 minute.

Sper sa va placa,este deosebita.

Bucurati-va!

P.S. Acum si la comanda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s