Tarta cu lamaie

This slideshow requires JavaScript.

Salutare,

Am gustat acest clasic cu patru ani in urma, imediat ducandu-ma cu gandul la comunista Alba ca Zapada preparata de mama mea.Tarta se potriveste de minune dupa o masa copioasa sau intr-o zi calduroasa de vara.

Pentru aluat am amestecat 250g faina cu 125g unt si un praf de sare, pana ce devine nisipos, am spart un ou amestecandu-l bine cu faina, terminand cu apa cat cuprinde, rezultand o coca moale dar nu lipicioasa(cat sa se desprinda de pe bol sau masa de lucru). Lasam coca la rece o ora dupa care o intindem in forma unsa cu unt. Coca este suficienta pentru o forma de tarta de 28cm. O lasam la frigider inca 30min. dupa care intepam coca cu furculita si o coacem la 200 grade timp de 15-20min. sau pana capata o culoare aurie. Intre timp facem crema de lamaie amestecand 9 oua cu 300ml smantana lichida, 350g zahar, zeama si coaja de la 4-5 lamai. Adaugam crema in tarta coapta dar rece si coacem la 180 grade timp de 10-15 minure sau pana ce crema s-a intarit. Se poate servi garnisita cu bezea sau zahar pudra.

Bucurati-va

P.S. Acum si la comanda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s