Cremsnit

Cremsnit este o prajitura delicioasa, care place tuturor. Este prima data cand o prepar in acest mod,nu este complicata,la prima vedere este chiar simpla…

Ingrediente: 500 g faina, 500g unt, 125 ml apa, 1 lingurita sare fina,

Crema :1 l lapte, 8 oua, 200g zahar, 1 baton vanilie,50 g faina,50 g amidon

Pentru foietaj se amesteca untul taiat cubulete cu faina pana devine nisipos, se adauga apa cu sarea si se formeaza o coca. Se acopera cu film alimentar si se da la rece o ora, dupa care se intinde si se impatureste aluatul in doua reprize a cate 30 min.fiecare. Se coace in cuptorul incalzit la 180 timp de 15- 20 min.

Pentru crema fierbem laptele cu batonul de vanilie taiat pe lungime, galbenusurile se freaca cu zaharul pana se formeaza o pasta deschisa la culoare, se adauga faina si amidonul, se incorporeaza dupa care se adauga laptele putin cate putin la inceput se amaesteca cu telul foarte bine.

Crema se fierbe la foc mic mestecand cu telul neincetat pana se ingroasa considerabil. Crema de vanilie se intinde peste una din foile de foietaj, se adauga capacul(cealalta foaie de foitaj)si se lasa la rece peste noapte. Dupa ce s-a intarit crema se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat

This slideshow requires JavaScript.

Pofta mare

P.S. Acum si la comanda.

One thought on “Cremsnit

  1. Pingback: Diplomat | prajiturispeciale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s